Itt vagyunk!

Különbözünk. Terheink a szivárvány színeiben pompázva nehezítik lépteinket, alakítják utunkat. Akárcsak az autoimmun betegségek, melyeket én nemes egyszerűséggel hívok haveroknak. Velünk élnek, együtt kelünk és fekszünk, ám mégsem szerezhetjük, dédelgethetjük őket, akár a szeretteinket.

Nyomaikat viseljük testünkön, lelkünkön, ami mások számára látható lehet ugyan, de el is bújhat előlük. Megsínyli tükörképünk, de előfordul, hogy még azt vizsgálva mi magunk sem fedezzük fel annak jegyeit, ami megnehezíti a percek órákká dagadását.

Bárhová tartottunk is, itt vagyunk! Az idő múlásával, a modernizációval, rohanó világgal pedig egyre többen. Ennek ellenére kevesen tudják, hogy létezünk. Még mindig nem elég az a fajta tájékoztatás, ami elérhető az internet segítségével. Most nem az orvostudomány fejlődése, a megbecsülés vagy épp a fizetés hiánya vár kivesézésre. Olyan információ hiányra hívjuk fel a figyelmet, ami érthetően ölel fel minden kérdést és választ: a genetikai és autoimmun betegek száma növekszik, elenyésző a kezelési mód. Kortól, és nemtől függetlenül ütik fel fejüket, látható vagy épp láthatatlan formában. A kampányban részt vevők közül nyilvánvaló bélyeget viselnek betegségük által, van viszont – ahogy én is – akikről nem ordít a gyógyíthatatlanság. Bármely csoportba tartozzunk is, előítéletekkel karöltve vagyunk kénytelenek élni. Noha ránk vár az a feladat, hogy elfogadjuk és felvértezzük magunkat, az élet iskolapadja rendelkezésre áll mindenkinek, egészen addig, amíg mellkasunk tökéletesen koreografált mozdulatsorát járja. Láthatatlan terheink szomjazzák az elfogadást. Adjuk meg nekik, és a lehetőséget rá mindenkinek

Köszönöm, ha megosztásokkal hozzájárul mindenki ahhoz, hogy a kampány elérje célját, és eljuthasson minél több együttérzésre szánt szívhez.

A kampányba résztvevők története fotójukra kattintva olvasható.


Tartozzunk az elfogadásra vágyók vagy a környezetünk közé, használjuk megosztásunkhoz, a témához kapcsolódó bejegyzéseinkhez, fotóinkhoz az #ittvagyunk hashtaget (kettőskereszttel ellátott címkét), és hívjuk fel együtt egymás figyelmét a látható és láthatatlan betegségekre.