Rólam

Nagy Brigitta (Brigó) vagyok, 30 éves, jelenleg egy ragdoll macska, egy rekeszsérv, és két diagnosztizált autoimmun betegség tulajdonosa: Hashimoto Thyreoiditis, Secunder Raynaud szindróma.

Végül, de nem utolsó sorban április óta egy csodálatos kislány, Zoé anyukája vagyok. Kedvenceim (vagy inkább szerelmek) Vincent Van Gogh, Jane Austen Büszkeség és Balítélete, Jane Eyre, a rózsaszín, a nyári meleg, a víz, az erdő, és a túrázás. Imádom a metál zenét, ugyanakkor pár éves koromtól kezdve a klasszikus zenét, és a magyar nótákat. Tetovált vagyok, és meserajongó. Ellentétek tökéletes egyensúlya az, ami vagyok.

Introvertáltként sosem volt célom a szereplés, önmagam felvállalása, ám a betegségekkel, a miattuk ért előítéletek, mindennapos harcok, kudarcok, nehézségek, illetve a környezet tájékoztatásának hiánya adta azt a “löketet”, amire szükségem volt ahhoz, hogy virtuális tollam munkába állhasson.

Célom a figyelem felhívása az autoimmun betegségek létezésére, melyek korra, nemre tekintet nélkül csapnak le, megnehezítve a mindennapokat, mindezt olykor külső szemlélő által láthatatlan módon.
Szeretnék az asztalra csapni, hangot adni annak, ami minket bánt, elmesélni mindazt az apró dolgot, amit megtanultunk értékelni, megosztani olyan kis lépéseket, amelyekkel a betegségek megelőzhetőek lehetnek vagy csupán könnyebben elviselhetőek.

Rendkívül fontosnak tartom bemutatni azokat a megoldásokat, melyek nekem szolgálnak mankóul, és megosztani őket, hogy másoknak is támasza lehessen. Szívesen beszélgetek egészséges vagy beteg társaimmal, és osztom meg véleményüket, történetüket, esetleg nyújtok lelki támaszt a mélypontokon. Folyamatosan kutatom azokat a megoldásokat,lehetőségeket, amellyel bármilyen módon támogathatok. Nagyon remélem, hogy az eltelt első évhez hasonlóan sokaknak tudok segíteni, mind a betegek, mind az egészségesek oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..