#mondokvalamit

+ Kanál

Betegnek lenni kemény harcot jelent, nem csak önmagunkkal, hanem a környezetünkkel is olykor. Nem csak az egészségünkért (azaz inkább élhetőbb életért) kell küzdenünk, hanem a szeretteink elfogadásáért, megértéséért is. Kemény munkát jelent beosztani nap, nap után a kanalainkat, sakkozva velük, miközben talán kihajítanánk őket néha az ablakon. Nehéz jobbra, majd balra tologatva őket, kitolni velük a napszakot, mindezt magunkból merítve.

Kép forrása: Pinterest

Magamból kiindulva tudom, mekkora ajándék lehet egy-egy plusz kanál. Mit értek ajándék kanál alatt? Azt, amikor például anyósom, vagy anyukám külön nekem készít ‘mentes, főtt étellel lep meg, vagy amikor anya a saját ebédjükből csomagol páromnak, hogy spórolhassak a kanalakkal, az erőmmel. Legalább az aznapi vagy a másnapi ennivalóról le van a gond. Azt a tartalékot felhasználhatom másra.Anyukám ma meglepett diétás ebéddel. Desszertet is kaptam. Mihez kezdtem a “felesleges” energiával? Elmosogattam, csak így, egyszerűen. Köszönöm!

A kanál elmélet ide kattintva olvasható.

Tagged , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..