#mondokvalamit

Ha feladod

Vannak napok, sőt hetek, amikor már csúszol-mászol a könnyeid áztatta, nedves avaron, és csak üvöltesz, hogy nem bírod tovább, feladod! Van úgy, hogy összefog a világ ellenünk, hiábavalóvá téve minden, a testünkre, lelkünkre tett próbálkozásunkat. Megöli, megfojtja azt, szépen, lassan, míg végül azt nem érezzük, nincs más kiút, csak feladás.

Közhely, hogy mindig van más út! Igenis van, amikor az asztalra csapva, magunk mögött kell hagyni azt az utat, ami kiszipolyozva fosztott meg az egyik legfontosabb társunktól, a reménytől. Fel kell néha adni azt az utat, amelyen eddig lépdeltünk, hiszen tévedhetünk. Igen, tévedhetünk! Megengedett! Szabad változtatni, meggondolni magunkat, és megtehetjük azt, hogy önzőek legyünk, és azt mondjuk, számítunk! Számít, hogy mit érzünk, gondolunk. Mi magunk, számítunk! Olyan értékesek vagyunk, mint senki más! Nem vagyunk egyformák, így nem hasonlíthatjuk magunkat másokhoz, és nem engedhetjük, hogy mások hasonlítgassanak! Nem figyelhetünk rájuk!

Ha feladjuk, nem biztos, hogy az valami rosszat jelent. Lehet, hogy pont egy olyan lépést, amit komoly küzdelem árán tettünk meg, és lehet, hogy életünk legjobb döntését hordozza. Nem számít, más mit gondol, az számít, mi mit gondolunk. A lényeg csupán az, hogy ne feledjük el értékeinket, céljainkat, és azt, hogy bármire képesek vagyunk!

Kép forrása: Pinterest

0
Tagged , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.