#mondokvalamit

Fordíts a papíron!

from_pinterest
Kép forrása: Pinterest

Te, aki egészséges(ebb) vagy, kolléga, főnök, barát, családtag, társ. Most, neked #mondokvalamit.

Megesik, hogy kedvetlen vagyok, magamhoz képest csendes, az arcom gondterhelt ábrázatot ölt magára. Ha kérdezel, válaszolok, olyannyira röviden, ahogy az emberileg lehetséges. Nem nevetgélek, poénkodom vagy játszom el, hogy Andersen vagyok. Meglehet az is, hogy ingerültebb vagyok, és a kedvesség aznap hiányzik szótáramból.

Nos, fordítsunk egyet a papírunkon.

Kedvetlennek tűnhetek, de valójában törni, zúzni vagy sírni szeretnék. Csendes vagyok, hogy eltitkoljam mindezt, ne próbáljam másra kényszeríteni terhem cipelését, vagy egész egyszerűen nem akarom a nem törődő, vagy sajnáló tekinteteket retinámba fogadni.
Az ábrázatom gondterhelt színekben tetszeleg, hiszen belül, a testem saját magával vív harcot. Lehet, hogy épp minden porcikám, az ízületeim, izmaim, de még az állkapcsom is fájdalmat ölel keblére, az erő csalfa módon elhagyta testem, ami nálam maradt, az pedig a levegővételhez kell. Ezért nem játszhatok Andersent vagy produkálhatok egy rögtönzött stand up comedyt.
Mindezek fényében élnem kell, lépnem, mozognom, lélegeznem. Utaznom kell, dolgozni, főzni, mosni, és a lelkemet ápolni. Olykor dühös vagyok, és miértek sora zaklat egész álló nap, ezért válok ingerültté, és gubbaszt a kedvesség oly messze, valamelyik sötét, és poros sarokban.

Szóval, ha tudod, hogy autoimmun betegséggel küzdök, jusson eszedbe, hogy ez nem látszik. Ez a nyavalya megszépít, fiatal, életerős nő külsejét adja rám, ám belül tomboló viharral harcolok, és próbálok tartalékokat felhalmozni a megüresedett polcaimra. Tartalékokat úgy, hogy talán nemhogy kezelés, de gyógymód sem járhat nálam soha.

Mihez kezdj akkor?

Talán, ha megkérdezed, segíthetsz-e, azt mondom majd, hogy nem. De azt érzem, figyelsz rám.Talán, ha hozzám lépve segítségre nyújtod kezed, én elküldelek ugyan, de tudom, számíthatok rád. Talán meg is bántalak gorombaságommal, de kérlek légy türelmes! Ígérem, bocsánatot kérek, és megköszönöm majd mindazt, amit teszel értem. Légy türelmes, és hidd el, nem könnyű! Hitetlen megannyi ember, orvos, főnök, kérlek viszont te higgy bennem! Erős leszek, jobban leszek, de te most, csak légy türelmes, és higgy bennem, és én tudni fogom, nem vagyok egyedül.

Tagged , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..